Milyen erekciónak kellene lennie?

Milyen erekciónak kellene lennie?

Az erekció a test szeszélyes funkciója. Amikor szükség van rá, nincs ott, és amikor nincs rá szükség, akkor hívatlan vendégként érkezik. Augusztus az orgazmus hónapja, és az évnek az az időszaka, amikor a nőket elárasztják információkkal arról, hogyan működik a szexualitásuk, és mit kell megtanítanod a szeretődnek, hogy ő is orgazmushoz jusson…!  

A nőknek sok időre és előjátékra van szükségük az orgazmus eléréséhez – nevezetesen 20-40 percre ahhoz, hogy elérjék ugyanazt a szintet, amelyre a férjük néhány perc alatt feljutott. Nem sok férfinak sikerül kordában tartani az erekciót, és még akkor sem mindig. Kezdjük azzal, hogy megtanuljuk megérteni a különböző erekciókat és azok okait. Ezután képesek leszünk elsajátítani tudományosan bizonyított módszereket az erekció jobb szabályozására és meghosszabbítására.

Milyen erekciót lehet bugyiba préselni?

Nem újdonság, hogy az erekció általában a szexuális izgalom eredménye. A fiatal férfiaknak csak egy szép nőre kell gondolniuk. Évekkel később közvetlen stimulációra van szükség az erekció létrehozásához. Az idősebb férfiak számára néha nem elég, ha a szeretett személy keze vagy szája megérinti a legérzékenyebb testrészét. Ebben az esetben segédeszközökhöz kell folyamodni, hogy a péniszbe jutó véráramlás úgy működjön, mint évekkel ezelőtt, és erőteljes erekció térjen vissza a hálószobába.

Reggeli erekció – kapcsolódik valahogy az izgalomhoz? Egy nő határtalan öröme, amikor a férfi reggelente merev pénisszel ébred, és szomorúsága, amikor ez már nem történik meg. Valójában a reggeli erekciónak semmi köze a férfi izgalmi állapotához. A tudósok elmagyarázzák, hogy a férfiak tesztoszteronszintje reggel magasabb, ami erekciós reflexet vált ki. A reggeli erotikus álmok és az erekció, ez is az úgynevezett erekciós hormonok munkája a csúcsforgalomban.

Éjszakai erekció – ha a férfi egészsége rendben van, akkor elég gyakori, hogy az erekció véletlenszerűen kezdődik a REM alvási szakaszban. A tudósok nem értenek egyet abban, hogy mi okozza ezt, de az egyik legvalószínűbb magyarázat az, hogy az alvás ezen szakaszában több nitrogén-oxid szabadul fel. Tudományosan bebizonyosodott, hogy a nitrogén-oxid fontos szerepet játszik az erekciós vérnek a péniszbe történő irányításában.

Az erekció mint reflex – az idegek hirtelen ingerlése félelem, ijedtség esetén is felemelheti a babát. Az erekciós reflex nem jelenti azt, hogy valami baj van a férfival, és ijesztő helyzetekre van szüksége a szexhez. Ez az erekció nem szexuális jellegű, és gyorsan elmúlik.

A véletlen stimuláció miatti erekció olyan zavaró erekció, amely egy szükségtelen pillanatban történik. Általában ilyen reakció akkor lép fel, amikor valami dörzsöli a péniszt. Például a túl szűk alsónemű. Ez az oka annak, hogy a boxeralsó hihetetlenül népszerűvé vált a férfiak körében.

Érzelmi erekció – ez kellemetlen meglepetés lehet a nadrágodban. A mély érzelmek és gondolatok, mint a szomorúság, az öröm, a szerelem erekciós reflexet okozhatnak. Az Eurovíziós színpadon való fellépés közbeni erekció például természetesen kellemetlen az illető számára. A házasság gondolatára való érzelmi felindulás pozitív, de valakinek a betegségére gondolni természetesen elég kellemetlen. Az ilyen erekció nem szexuális jellegű. A tudósok még mindig nem tudnak rájönni, miért reagál így a pénisz.

Szexuális erekció – meddig tart?

A nem szexuális erekció gyorsan eltűnik. Hogy elnyomja egy felesleges pillanatban, célszerű egy meztelen nagyira gondolni, vagy a nyelvünkbe harapni. A szexuális erekció olyan erekció, amelynek időtartamát mind a férfiak, mind a nők meg akarják hosszabbítani. 40 éves kor után a férfi szexuális teljesítménye jelentősen csökken. Ezenkívül az erekció 10 évente körülbelül 10%-kal csökken.

A normál szexuális erekció néhány perctől fél óráig tart segédeszközök nélkül. De egy nőnek 20-40 percre van szüksége az orgazmus eléréséhez! Ez már regisztrálja a problémát a kapcsolatban. A tanulmányok szerint a férfi ejakulációja 3-7 perccel a pénisz folyamatos stimulálása után következik be, akár maszturbáció, akár átható szex formájában. Ezután az erekció kialszik. Ha egy férfi barátságos a dohányzással és az alkohollal, vagy olyan betegségekben szenved, mint a cukorbetegség, a szívbetegség, a magas koleszterinszint stb., akkor a péniszben lévő kis erek gyorsabban öregednek, és a nitrogén-oxid nem tudja játszani az erekció létrehozásában és fenntartásában betöltött szerepét.

Mi okozza az impotenciát?

Az “impotencia” orvosi kifejezés már nem létezik. Az orvosi közösségben a szót a férfiakra nézve becsmérlőnek tartják. Jelenleg a “merevedési zavar” kifejezéssel helyettesítik. Semleges. Az erekció alapelve a péniszben lévő erek megtelése. Ezért a merevedési zavar fő oka az erekció zavarának az ateroszklerózis miatt az erek átjárhatóságának megsértése. Ha a vér nem a megfelelő mennyiségben áramlik, az erekció nem lehet teljes. A hormonális szabályozással kapcsolatos problémák is előfordulhatnak, amikor a hormonok nem gyakorolnak elegendő hatást az izgalom aktiválásához. Ezenkívül az idegrendszer károsodása is megfigyelhető, ha a normális ébredésszabályozás megszűnik. 

A merevedési zavar kialakulásának kockázata a péniszt, a gátat és a medencét ért sérülések után áll fenn. Külön kell említeni a pszichológiai problémákat, ha nem találunk problémát sem az erekben, sem a hormonokban. Ez az úgynevezett pszichogén merevedési zavar, amely a stressz miatt következik be, gyakran előfordulhat, különösen a modern társadalomban.

Mit kell tenni az erekció fenntartása érdekében?

Meg kell értenie, hogy vannak bizonyos okok, amelyek problémákhoz vezethetnek. Fontos, hogy megfelelően felmérje egészségi állapotát. A kockázati tényezők közé tartozik a cukorbetegség, az elhízás, a szív- és érrendszeri betegségek, a dohányzás, az emelkedett koleszterinszint és a mozgáshiány. Az elhízás és a cukorbetegség mindig probléma a nemi hormonokkal, az ateroszklerotikus plakkok kialakulásának kockázatával a pénisz edényeiben. A hormonszintek magasabbak a fizikailag aktív férfiaknál. A táplálkozás rendkívül fontos. Korlátozni kell a gyors szénhidrátokat (magas glikémiás indexű élelmiszerek) – édességek, sütemények, gyorsételek, szénsavas italok. Megfelelő mennyiségű növényi rost, omega-zsírsav, vitamin, nyomelem, állati zsírok bevitele szükséges.

A szexuális együttlét megszakítása vezethet merevedési zavarhoz?

Ha az úgynevezett fogamzásgátlás típusáról beszélünk, akkor nincs ilyen probléma, amikor az orgazmus és az ejakuláció maszturbációval történik. Ha az orgazmus és az ejakuláció nem következik be, ez bizonyos mértékig problémákhoz, a prosztata stagnálásának és gyulladásának kialakulásához vezethet.

Milyen tünetek utalhatnak impotenciára? Mire kell odafigyelnie?

Érdemes közelebbről megvizsgálni a reggeli erekció csökkentését. Rendszerint az erekciónak reggel jelen kell lennie. De egyes esetekben sokan attól félnek, hogy nincs ott, és csak felébresztik. Ha egy férfi 6-7 órakor kel fel, akkor erekciója van, ha pedig 10-11 órakor kel fel, akkor egyszerűen átalussza. A reggeli erekció számának csökkenése az egyik olyan tényező, amely jelzi, hogy érdemes orvoshoz fordulni. Az elhízás, ismétlem, mint a hormonális háttér megsértését jelző tényező. Az elhízás otthon is könnyen kimutatható: A 94 cm-nél nagyobb derékkörfogat egy férfi esetében az elhízás jele.

Milyen egyéb betegségekre számíthat egy férfi merevedési zavar esetén?

Valóban érdekes dolog, amit most aktívan tanulmányoznak. És felbukkan a nyugati irodalomban, és nálunk is. A merevedési zavar a szív- és érrendszeri betegségek előjele. Mint említettem, a merevedési zavarok leggyakoribb oka az érelmeszesedés. Az érelmeszesedés pedig szisztémás betegség, és nemcsak a pénisz edényeiben alakul ki, hanem például a szív és az agy edényeiben is. Mivel az erek átmérője a péniszben körülbelül két milliméter, a szívizomban körülbelül 5 milliméter, az agyban pedig körülbelül 7 milliméter, ha a probléma ugyanígy alakul ki, először az erekció szenved.

Tehát van egy bizonyos paradigma, hogy az erekciós problémákkal küzdő emberek néhány éven belül számíthatnak a szívizom vérellátási problémáira, koszorúér-betegségre, szívinfarktusra. Néhány évvel később az agyban keringési zavarok, szélsőséges esetben stroke figyelhető meg. Ha a merevedési zavarral küzdő betegeket azonosítják, és megelőző kezelést kezdenek, a szívroham és a stroke okozta halálozás jelentősen csökkenthető.

Mik a merevedési zavarok okai?

A világ számos országában végzett nagyszabású tanulmányok kimutatták, hogy az ED rendkívül gyakori probléma. Ez a betegség a 22 és 77 év közötti oroszok több mint felénél figyelhető meg, míg a férfiak aránya, valamint a betegség súlyossága az életkorral nő . Az ED kialakulásában két fő komponenst különböztetnek meg – pszichogén, pszicho-érzelmi tényezőkkel kapcsolatos, és szerves, a betegségek jelenléte miatt. A pszichogén ED gyakrabban fordul elő fiatal férfiaknál, ezt okozhatja egy konfliktushelyzet a partnerek kapcsolatában vagy valamilyen érzelmi túlterhelés, például munkahelyi problémák. Az organikus ED általában idősebb férfiaknál alakul ki az ateroszklerotikus érrendszeri elváltozások, az artériás magas vérnyomás, az anyagcserezavarok – dyslipidaemia, diabetes mellitus, az életkorral összefüggő androgénhiány – hátterében. Ugyanakkor az ED organikus természetű férfiaknál gyakran van pszichogén komponens, ami az erekció megszerzésének és fenntartásának képességébe vetett bizalom hiánya miatt, a szexuális közösülés kísérletének kudarcától való félelem miatt. Nyilvánvaló, hogy ebben a tekintetben minden egyes ED-páciens egyéni megközelítést igényel.

Ki van kitéve a betegség kialakulásának kockázatának?

A modern koncepciók szerint az ED kialakulásának legnagyobb a valószínűsége azoknál a férfiaknál, akiknél a szívkoszorúér-betegség (CHD) kialakulásának ismert kockázati tényezői: alacsony fizikai aktivitás, túlsúly és elhízás, dohányzás, hiperkoleszterinémia és metabolikus szindróma.

Ezenkívül az ED gyakran gyógyszeres terápia hátterében alakul ki, például az artériás hipertónia korrekciója első generációs béta-blokkolókkal vagy tiazid diuretikumokkal, és a kismedencei szervi műtétek gyakori szövődménye is.

Ezért olyan fontos, hogy átfogó értékelést végezzenek az ED-ben szenvedő férfinak, és a meglévő rendellenességek korrigálására irányuló beavatkozások sorát ajánlják, a megfelelő farmakoterápia kiválasztása mellett a merevedési funkció normalizálása érdekében. Egy ilyen személyre szabott megközelítés lehetővé teszi, hogy a merevedési szövet normális anyagcseréjének helyreállítására és saját merevedési funkciójának visszatérésére támaszkodjon.

Jellemzők és kezelési módszerek

A merevedési zavarok sikeres kezelése ma már több modern módszerrel történik. Fontos, hogy a probléma okával foglalkozzunk, ne pedig a tünettel.

Ha tehát a férfi nemi hormonok alacsony szintjét észlelik, az orvos hormonpótlást fog javasolni. Segítenek a libidó növelésében és a stabil erekció elérésében.

Az érrendszeri rendellenességek könnyen korrigálhatók intrakavernózus terápiával, gyógyszeres és fizioterápiás módszerekkel. Az eredmények a normális véráramlás helyreállítása, a corpora cavernosa vérellátásának stabilizálása és stabil erekció.

Az intrakavernozális terápia speciális értágító gyógyszerek bejuttatásából áll a pénisz corpora cavernosa-ba. Ezek hatására az üregek izomsejtjei ellazulnak, és ennek megfelelően az erek lumenje kitágul. Az eljárást vékony tűkkel végzik, és általában nem okoz fájdalmat a páciensnek.

A merevedési zavar fiziológiai, fizikai okainak hiányában valószínűleg pszichológiai tényezők hatásáról van szó. Ebben az esetben célszerű pszichiáterhez, pszichoterapeutához fordulni korrekciós intézkedések és a pszicho-érzelmi háttér stabilizálása érdekében.

Fontos megjegyezni, hogy rendkívül kockázatos az impotencia öngyógyítása a betegség valódi okának ismerete nélkül. Ez nemcsak hatástalan, hanem gyakran vezet a húgyúti rendszer, az idegrendszer, a szív- és érrendszer, az endokrin rendszer és más rendszerek rendellenességeinek kialakulásához az ember testében. Ezért az első jelek megjelenésekor jobb, ha azonnal kapcsolatba lép egy képzett szakemberrel.

About the Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may also like these