Miért tűnik el az erekció

Miért tűnik el az erekció

Amikor az erekció gyorsan eltűnik, az ilyen kudarc az ágyban minden embert felzaklat, ami később pszichológiai nehézségekhez vezethet: csökkent önbecsülés, önbizalomhiány, félelem a “szégyentől” a partner előtt. 

Az erősebbik nem képviselői számára nem kis jelentőséggel bír a teljes szexuális együttlét képessége, mivel vannak a “férfi életképesség” pillanatai, a család folytatásának képessége. 

Ez a szempont az a domináns pillanat, amikor a férfi gondoskodik a reproduktív szervéről, és a normális állapottól való bármilyen eltérés aggodalomra ad okot. 

Meg kell vizsgálni, hogy miért tűnik el az erekció a szexuális együttlét során, és mi okozza a kóros kudarcot? Mit kell tennie, hogy javítsa szexuális életét, és örökre elfelejtse a gyorsan eltűnő erekciót?

Lesz-e erekció – mi függ tőle?

Az erekció mechanizmusa mind az erek munkájától, mind az érrendszeri reflexeket kiváltó kiváltó tényezőktől függ: az agykéreg aktivitásától és az erogén zónák (idegvégződések receptorai) stimulációjától.

 

Az erekcióhoz az agykéregből érkező ingerre van szükség – szexuális fantáziára, amely a neuronokon keresztül elektromos impulzust küld a pénisz edényeinek endothelsejtjeihez. Ezek nitrogén-oxidot (NO) szabadítanak fel, amely a merevedési szövet simaizomsejtjeire hat, és azok kitágulását okozza. A vér egy pumpa elvén halad át az arteriolákon, és tavakban gyűlik össze. Ezen a ponton a vér kiáramlása nem felel meg a beáramlásnak, így a vér felgyülemlik, és erekció lép fel.

Ugyanakkor az idegvégződések perifériás ingerlése, azaz a szerető játékos kezeinek és ajkainak hatása az aktív férfi erogén zónákra, fokozza a fantáziákat, a vágyat és az izgalmat. Egyre több impulzus jut az endotélsejtekhez, a nitrogén-oxid áramlása nem csökken, és ez rugalmas erekcióban nyilvánul meg.

Az endotélsejtekhez érkező impulzusok áramlásának legkisebb zavara is blokkolja a nitrogén-oxid forrását, és az erekció gyengül. Melyik ponton lehetséges ez? Amikor a hús-vér valóság hatása alatt álló embernek bemutatott buja képek helyett egy nyugtalanító gondolat merül fel az elméjében: Lehet-e? Ha akarom? Megéri?

Az erekciós problémák fiziológiai okai

Az okok, amiért egy férfi elveszíti az erekciót, fiziológiaiak lehetnek. Gyakran megfigyelhetőek az idegrendszer oldaláról származó sérülések – az idegi impulzusok nem érik el a pénisz merevedési szövetét. A húgyúti rendszer szerveiben különböző betegségek vagy műtéti beavatkozások kezelése után átmeneti működési zavarok figyelhetők meg. Gyakran eltűnik, miután a test teljesen helyreállt.

Ha az erekció eltűnt, az okok a következő betegségek miatt következnek be:

– Cukorbetegség;

– Szív- és érrendszeri betegségek ;

– Vesebetegség ;

– Daganatok ;

– Epilepszia ;

– elhízás ;

– Parkinson- vagy Alzheimer-kór ;

– Nemi úton terjedő betegségek .

A rendszeres szexuális élet javítja a férfiak egészségét, de a gyakori partnerváltás növeli a szexuális úton terjedő betegségek kockázatát. Elhalasztott szexuális úton terjedő betegségek – szexuális úton terjedő betegségek, befolyásolják a potenciát, a fertőzés után azonnal vagy egy idő után jelentkeznek.

Egy másik ok, amiért egy férfi elveszíti az erekcióját, az a mozgásszegény életmód. A fizikai aktivitás serkenti a vér áramlását az erekben, de a passzív életmód lelassítja annak mozgását, aminek következtében a vér nem jut el megfelelő mennyiségben a kismedencei szervekhez, az erekció eltűnik vagy gyengül.

Miért veszítik el a férfiak az erekciójukat – pszichológiai okokból

Az állandó stresszhelyzetek kritikus állapotba hozzák a szervezetet, és befolyásolják az összes rendszer működését, beleértve a szexuális rendszert is, és ez lehet az oka annak, hogy az erekció hirtelen eltűnt. A jó egészség megőrzése érdekében a pszichológusok rendszeres pihenést és az irritáló anyagoktól való megszabadulást javasolnak.

Az erekciós problémák a korábbi partnerekkel szerzett komplexek miatt is előfordulnak. A férfi attól fél, hogy a kudarc az ágyban megismétlődik, és ezek a negatív gondolatok befolyásolják a potenciát, és ez az oka annak, hogy az erekció eltűnik a közösülés során. Stressz során az emberi szervezet kortizol hormont termel, amely semlegesíti a férfi hormont, a tesztoszteront, és csökkenti a potenciát. Ilyen helyzetben a pszichológussal vagy szexológussal való konzultáció segít.

Az erekciós problémák endokrin okai

A férfiak szexuális erejét meghatározó egyik alapvető tényező a tesztoszteron hormon. A szükséges szint fenntartása a szervezetben stabil erekciót és magas szintű libidót biztosít. Ha a férfi testében egyensúlyhiány van a férfi és női hormonok között, súlyos betegségek alakulnak ki, amelyek csökkentik a potenciát. Ha a hormonális egyensúlyhiány miatt eltűnt az erekció, az okokat és a kezelést endokrinológusnak kell felírnia.

Hormonális egyensúlyhiány mint a merevedési zavarok oka

Miért tűnhet el az erekció, kérdezik a férfiak? Amint a fenti információkból kiderül, ennek valójában számos oka lehet, és néha rendkívül nehéz diagnosztizálni. 

A minőségi és teljes erekció és a szexuális vágy fenntartásában szerepet játszó egyik domináns hormon a férfi hormon, a tesztoszteron. 

Ezt a hormont az erősebb nem heréi termelik, és a szervezetben zajló gyulladásos folyamatokban a termelési folyamat kórosan megváltozhat. Ezen hormon mellett más anyagok is kiválasztódnak, amelyek fontos szerepet játszanak az ember életében.

A tesztoszteron mellett a következő hormonok is befolyásolhatják a szexuális erőt: 

1. ösztrogén

2. prolaktin

A prolaktint a nők termelik, de kis mennyiségben a férfiak szervezetében is előfordul, és a tesztoszteron termelése ettől az anyagtól függ. Hormonális egyensúlyhiány esetén sok prolaktin található a szervezetben, és ez a hormon viszont zavarhatja a férfi hormon normális termelését.

 

Ennek megfelelően a hormonális kudarc azt eredményezi, hogy kevés tesztoszteron kering a vérben, és a férfi merevedési zavarok figyelhetők meg – a szexuális vágy csökken, nehéz elérni és fenntartani az erekciót, az izgalom eltűnik a szex során és így tovább . 

Meg kell jegyezni, hogy az ösztrogének gátolják a teljes erekcióért és a szexuális erőért felelős férfi hormon termelését is. 

A hormonális egyensúlyhiánytól nem lehet egyedül megszabadulni. Ezért ajánlott orvoshoz fordulni, aki a megfelelő vizsgálatok után hormonterápiát ír fel. A terápia időtartamát egyénileg határozzák meg.

Milyen esetekben tűnhet el az erekció?

Számos olyan gyakori helyzet van, amikor egy férfi potenciazavarra panaszkodhat:

– Az erekció eltűnik a szexuális együttlét során. Ez az állapot gyakran fáradtság vagy pozícióváltás esetén figyelhető meg. Az okok lehetnek pszichológiai jellegűek is (pl. egy erős élmény).

– Óvszer felhelyezésekor. A gátló fogamzásgátló csökkentheti a szexuális izgalmat, ami a pénisz petyhüdtté válását okozza. Ha ez a helyzet gyakrabban fordul elő, akkor jó ötlet a védekezési módszer megváltoztatása vagy vékonyabb óvszer használata.

– A pénisz feszültsége hiányozhat a pénisz hüvelybe történő behelyezése előtt vagy közvetlenül azután. Az ok gyakran pszichogén tényezőkben rejlik.

– Az is előfordul, hogy egy férfi elvesztette az erekcióját, miután visszaélt az alkoholtartalmú italokkal. Ez általában akkor múlik el, amikor az etil-alkohol koncentrációja a vérben csökken.

Problémák a hatékonysággal óvszer használatakor

Mi a teendő, ha az erekció eltűnik, amikor óvszert húzol fel? Léteznek ultravékony védő fogamzásgátlók, amelyek gyakorlatilag nem érződnek a bőrön, és nem befolyásolják az érzékeny területek érzékelését és stimulációját. Ugyanakkor a vékony latex óvszereket fokozott szilárdság jellemzi, így megbízhatóságukban bízhat. Ha a probléma továbbra is fennáll, amikor kicseréli az akadályt, akkor pszichológiai okai lehetnek. Próbáld meg erotikus játékká alakítani az óvszer felhúzásának nem túl esztétikus folyamatát, például az orális szexszel kombinálva.

Hogyan állapítható meg az ok? 

A merevedési zavar kezelése a kiváltó okoktól függ. Ezt nemcsak orvos, hanem maga az ember is megteheti. 

Ha a nővel való szex során elmarad az erekció, de a maszturbációval nincsenek problémák, akkor a rendellenesség pszichológiai természetére következtethetünk. A nehézség megszüntetéséhez ajánlott elemezni a valószínűsíthető okokat. 

Ha a stressz vagy az erős idegfeszültség a hibás, meg kell próbálnia, hogy ne legyen ideges, ne érzékelje élesen a háztartási és életproblémákat. Ha az ok egy barátnővel való konfliktus, akkor egy őszinte, szívből jövő beszélgetés segíthet. 

A krónikus fáradtság, a zsúfolt időbeosztás és a munkaterhelés a szervezet súlyos kimerüléséhez vezet, ami arra készteti a férfi testét, hogy egy olyan funkció, mint az erekció “kikapcsolásával” próbálja meg fenntartani erejét. Az alvás és a pihenés segít. 

Sajnos, ha nincsenek pszichológiai okok, akkor ez egyfajta betegség, és biztosan nem fog működni, hogy diagnosztizáld magad. Szükséges orvoshoz – urológushoz vagy andrológushoz – fordulni. 

Egy sor diagnosztikai intézkedés után az orvos felírja a megfelelő, megfelelő kezelést, vagy más szakterületű orvoshoz irányítja Önt. Ha cukorbeteg, keressen fel egy endokrinológust, ha gerincsérült, keressen fel egy neurológust stb.

Elveszett erekció, mi a teendő? 

A kiegyensúlyozott táplálkozás kulcsfontosságú a szervezet teljes funkcionalitásához, beleértve a szexuális funkciókat is. Felül kell vizsgálnia a menüt, és ki kell küszöbölnie az erősebb nem számára káros termékeket, amelyek hozzájárulnak az elhízáshoz és a magas koleszterinszinthez a vérben. 

A zsírok a menüben nem haladhatják meg a 30%-ot, és ez nagyon fontos, mivel megakadályozzák a tesztoszteron teljes termelését a szervezetben. A nagy mennyiségű vitamint, ásványi anyagot és egyéb hasznos összetevőket tartalmazó természetes termékeket kell előnyben részesíteni. 

 

A második pont a lassú erekció elleni küzdelemben az egészséges életmód fenntartása. És be kell tartania a következő szabályokat: 

1. tartózkodjon az alkoholtartalmú italoktól, hagyja abba a dohányzást. Nem szabad elfelejteni, hogy a sör nem könnyű ital, hanem olyan termék, amely nagy mennyiségű női hormont tartalmaz, amelyek negatívan befolyásolják a férfiak szexuális funkcióit. 

2. Ajánlatos figyelemmel kísérni a testsúlyát, mivel az elhízás az egyik olyan tényező, amely szexuális diszfunkciót okoz. 

3. Az ésszerű napi rutin segít a gyorsabb felépülésben. Legalább napi 8 órát kell aludnia.

4. Bizonyított, hogy a hosszan tartó önmegtartóztatás a merevedési funkció gyengüléséhez vezet, ezért rendszeresen kell szexelni. 

5. az egyidejűleg fennálló betegségek időben történő kezelése, rendszeres orvosi látogatások. 

Az inaktív és mozgásszegény életmód merevedési zavarokhoz vezet, ami megnehezíti az erekció elérését és fenntartását. Ezért a testmozgás egy újabb pont a férfi erejének helyreállításához vezető úton.

Milyen esetekben van szükség orvosi segítségre?

Az erekció egyszeri elvesztése nem ad okot aggodalomra. A jó pihenés, a relaxáció vagy az egyidejűleg fennálló betegség kezelése segít helyreállítani a potenciát, különösen fiatal korban.

Ha az intimitási nehézségek rendszeresen előfordulnak, és a pénisz minden helyzetben petyhüdt marad, érdemes andrológus urológushoz és szexológushoz fordulni. A szakemberek átfogó diagnózist végeznek, megvizsgálják a vérvizsgálatokat, a beteg életmódját, kórtörténetét és hatékony kezelést írnak elő.

A merevedési zavarok korai magömléssel és fájdalmas érzésekkel járhatnak – mindezek azonnali segítséget igényelnek. Ha jellegtelen váladékozást, kellemetlen szagot és kiütést észlel az ágyéktájékon, kérjen időpontot egy venereológushoz, aki meghatározza a pontos betegséget, és antibakteriális vagy vírusellenes gyógyszerekkel történő kezelést ír elő.

Így a modern életmód, a kedvezőtlen környezeti feltételek, a munkahelyi állandó idegesség még viszonylag fiatal korban is potenciaproblémákhoz vezet a férfiaknál. Néhány évvel ezelőtt úgy gondolták, hogy az impotencia az idősebb férfiak problémája, akik fokozatosan veszítenek erejükből és tesztoszteronszintjükből. Mostanra a helyzet megváltozott: Még a 25 éves férfiaknál is megfigyelhető a szexuális impotencia, míg az elhanyagolt problémák gyakran nehezen gyógyíthatók. Ebben az esetben csak integrált megközelítéssel lehet orvosolni a helyzetet: Az időben elvégzett orvosi vizsgálatok, az egészséges szokások és az elegendő pihenés segít megelőzni az intim életben jelentkező nehézségeket. Ha probléma merül fel, fontos, hogy ne szégyelljen időben szakemberhez fordulni: Ez segít elkerülni a patológia krónikus lefolyását.

About the Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

You may also like these